Rotaract zet zich in voor arme kinderen in Nederland: Operation Happiness

Bijna één op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede. En dat is veel. Heel veel. Daarom wil vrijwilligersclub Rotaract Nederland deze kinderen dit jaar een hart onder de riem steken en de decembermaand een beetje opvrolijken. De circa 50 Rotaractclubs in Nederland slaan de handen dit jaar ineen om samen het grootste nationale project ooit te realiseren: Operation Happiness.

Wie zijn we?

Rotaract is een enthousiaste, internationale serviceclub van young professionals tussen de 18 en 35 jaar. De bijna 50 lokale Rotaract clubs in Nederland steunen nationale en internationale goede doelen door middel van hands-on en fundraising projecten. Omdat kinderarmoede in ons eigen land ook een groot probleem is, hebben wij er dit jaar voor gekozen om de handen ineen te slaan.

Wat is Operation Happiness?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeien zo’n 421.000 kinderen in Nederland op in armoede, een schrikbarend hoog aantal. Voor deze kinderen zit sporten, muziekles of meegaan op schoolreisje er vaak niet in. En dat betekent ook: geen cadeautjes voor Sinterklaas en/of Kerst. Dit jaar gaat Rotaract Nederland ervoor zorgen dat zoveel mogelijk van deze kinderen tussen de 4 en 8 jaar een doos vol cadeautjes ontvangt voor Sinterklaas of Kerst. Daarvoor kiest iedere lokale Rotaract club een lokaal goed doel uit om mee samen te werken ervoor te zorgen dat de cadeaus goed terechtkomen.

Wat kunt u doen?

Als u Operation Happiness wilt ondersteunen,  neem dan contact op met onze Rotaract club. We zijn onder meer op zoek naar schoenendozen (voor de cadeaus), inpakpapier en natuurlijk: leuke cadeautjes voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. Of misschien heeft u een grote ruimte die u ter beschikking kunt stellen voor het inpakken van de dozen? Of wilt u helpen met de dozen vervoeren? Laat het ons weten: alle hulp is meer dan welkom. Laten we er samen voor zorgen dat deze kinderen ook kunnen genieten van de gezellige decembermaand!